den haag tanden bleken

VEELGESTELDE VRAGEN

ALLES OVER VEILIG TANDEN BLEKEN BIJ HELLOWHITE

Is het tanden bleken schadelijk voor mijn tanden?

Nee, in tegenstelling tot vroeger (toen er werd gebleekt met peroxide) is tanden bleken bij HelloWhite absoluut niet schadelijk voor je tanden. Wij maken namelijk uitsluitend gebruik van producten op natuurlijke basis, zoals kokosolie. Onze gel tast het glazuur en eventuele vullingen dan ook absoluut niet aan. Je tanden worden ook zeker niet gevoeliger. Geheel veilig dus, je kunt de gel zelfs gewoon doorslikken.

Waarom zijn jullie zoveel goedkoper dan andere aanbieders?

Wij nemen simpelweg genoegen met minder marge en voeren de behandeling bij meer mensen tegelijkertijd uit. Daarnaast behandelen wij door onze lage prijs meer klanten dan andere praktijken, werken wij alleen op afspraak en kopen we slim in. Bedrijven die honderden euro’s vragen voor een behandeling zijn naar onze mening niet meer van deze tijd. Sommige mensen denken dat zo’n dure behandeling ook daadwerkelijk meer resultaat oplevert, maar uiteindelijk is de werkwijze van veel tandenbleekpraktijken grotendeels hetzelfde.

Hoe wit worden mijn tanden? Hoeveel tinten witter kan ik krijgen?

Hoeveel tinten je tanden witter worden is van meerdere factoren afhankelijk. O.a. je genetische aanleg, je mondhygiëne en de initiële kleur van je tanden (de kleur vóór de behandeling) spelen een rol. In het overzicht van alle behandelingen kun je per behandeling een indicatie bekijken. Voordat je aan de behandeling begint kijken we altijd samen met jou welke tint je tanden op dat moment hebben. Achteraf meten we dit nogmaals. Zo weet je precies hoeveel tinten je vooruit bent gegaan.

Hoe lang blijven mijn tanden wit?

Dat is vooral afhankelijk van je consumptiegedrag. Na de behandeling zie je direct resultaat. Na verloop van tijd zal je gebit langzaam weer verkleuren. Drink je veel koffie, thee, rode wijn of andere voedingsmiddelen met veel kleurstoffen en/of rook je? Dan verkleuren je tanden sneller. Het goed onderhouden van je gebit helpt om je tanden langer wit te houden. Er is dus niet een duidelijk antwoord te geven op deze vraag, omdat dat per persoon verschilt. Om je toch een indicatie te geven: het kan zowel 3 – 6 maanden zijn, maar ook langer dan een jaar. Mocht je weer verkleuringen opmerken, dan kun je met onze herhaalbehandeling (‘Refresh Your Smile’) van €24,95 je tanden weer opfrissen. Voor een optimaal resultaat herhaal je deze behandeling eens per half jaar.

Hoe kan ik mijn tanden optimaal wit houden?

Simpel; door op je eet-/drink-/rookgedrag te letten en je tanden goed te onderhouden. Je kunt zeggen dat alles wat lastige vlekken veroorzaakt op een wit t-shirt, zoals rode wijn en tomatensaus, het verkleuren van je tanden versnelt. Dit effect kun je deels tegengaan door goed te poetsen (bijvoorbeeld met onze speciale tandpasta) en evt. Listerine White te gebruiken. Voor een optimaal resultaat herhaal je de behandeling eens per half jaar (de ‘Refresh Your Smile’ behandeling van €24,95). We hebben de prijs van deze behandeling bewust laag gehouden, zodat je altijd kunt genieten van mooie witte tanden.

Sommige aanbieders beloven dat mijn gebit tot wel 2 jaar wit blijft, hoe kan dit?

Dit is simpelweg niet mogelijk. Door alles wat je eet, drinkt en rookt verkleurt je gebit beetje bij beetje. Bij de ene persoon gaat dit een stuk sneller dan bij de ander, maar 2 jaar lang dezelfde kleur wit houden en geen aanslag op je tanden krijgen is onmogelijk. Het kan ook zijn dat ze die belofte maken om hun hoge prijs goed te praten, want wie geeft er €250 of meer uit aan een behandeling als het effect na een half jaar al kan vervagen? Daarom is onze ‘Refresh Your Smile’ behandeling maar €24,95, zodat je altijd kunt genieten van mooie witte tanden.

Krijg ik een Gerard Joling lach na het bleken?

Over het algemeen niet. Gerard Joling maakt gebruik van facings (een soort schild/opvulling over je tanden) en heeft daardoor een (neppe) witte lach. Maar, als je van jezelf zulke witte tanden zou hebben, dan zullen deze na het bleken tevoorschijn komen. Met het bleken krijg je namelijk je natuurlijke tandkleur terug. Voor de meeste mensen is dit echter niet zo wit als Gerard Joling met zijn facings.

Is het LED-licht schadelijk?

Nee, dit is volkomen veilig voor je tanden. Wel krijg je, ter bescherming van je ogen, een bril op.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit is afhankelijk van de door jou gekozen behandeling, namelijk 1x of 3x 20 minuten. Als je dus de behandeling van 3x 20 minuten hebt gekozen, duurt dat ongeveer 1 uur. De behandelingen ‘Hello Super White Smile’ (€69,95) en ‘Hello Hollywood Smile’ (€89,95) worden verspreid over 2 dagen.

Mag ik na de behandeling alles weer eten en drinken?

Nee, de eerste uren na je behandeling mag je alleen water drinken en niet eten. Na 3 uur kun je het meeste weer eten en drinken, behalve voedingsmiddelen waar veel kleurstoffen inzitten. Denk bijvoorbeeld aan rode wijn, koffie, thee, pastasaus, etc. Eigenlijk alles wat je het liefste niet zou morsen op een wit t-shirt. Ook koolzuurhoudende dranken en zuur voedsel kun je het beste even achterwege laten. Na 24 uur kun je alles weer eten en drinken. Rook je? Ook daarmee kun je het beste 24 uur wachten.

Verkleuren mijn tanden na het bleken sneller dan vroeger?

Nee, je tanden verkleuren niet sneller dan anders. Het bleken van je tanden schoont je gebit alleen op, het verandert niks aan je tanden zelf.

Wordt tandplak verwijderd door het bleken?

Nee, hiervoor moet je echt naar de tandarts/mondhygiëniste.

Kan ik familie/vrienden/kinderen meenemen?

Ja dit kan, alleen kan er wel worden gevraagd of zij in de wachtruimte willen wachten. Dit in verband met de privacy van andere klanten.

Wanneer moet ik betalen?

Je hoeft je behandeling pas na afloop te betalen. Om je reservering te bevestigen vragen we je wel om een aanbetaling van € 2,50 te voldoen. Dat kan makkelijk via iDeal of Bancontact. Na je behandeling kun je bij ons in de praktijk het resterende bedrag pinnen of contant betalen. Heb je geen iDeal/Bancontact of lukt het betalen/reserveren niet? Neem dan even contact met ons op via 070-2500645 of via service@hellowhite.nl.

Hoe kan ik betalen?

Je hoeft je behandeling pas na afloop te betalen. Om je reservering te bevestigen vragen we je wel om een aanbetaling van € 2,50 te voldoen. Dat kan makkelijk via iDeal of Bancontact. Na je behandeling kun je bij ons in de praktijk het resterende bedrag pinnen of contant betalen. Heb je geen iDeal/Bancontact of lukt het betalen/reserveren niet? Neem dan even contact met ons op via 070-2500645 of via service@hellowhite.nl.

Wat als ik tijdens mijn behandeling wil stoppen?

Je kunt uiteraard op ieder gewenst tijdstip de behandeling stopzetten. De resterende tijd hou je dan van ons tegoed.

Doet tanden bleken pijn? Wat als ik gevoelige tanden heb?

Nee, omdat wij niet bleken met peroxide doet het tanden bleken absoluut geen pijn. Óók niet als je gevoelige tanden hebt. Je tanden worden door het tanden bleken ook zeker niet gevoeliger.

Ik heb kronen/facings/vullingen/bruggen, kan ik mijn tanden bleken?

Ja, dat is geen enkel probleem. Je kunt dit tijdens het intakegesprek aangeven. We houden dan samen met jou je kronen/facings/vullingen/bruggen goed in de gaten.

Krijg ik gevoelige tanden door het bleken?

Nee, dit was alleen vroeger (toen er nog met peroxide werd gebleekt) een bij-effect. Tegenwoordig krijg je dus geen gevoelige tanden meer door het bleken, omdat wij uitsluitend met natuurlijke producten werken.

Is iedereen geschikt om zijn/haar tanden te laten bleken?

In principe wel. Er zijn echter een paar uitzonderingen: als je gebit erg slecht onderhouden is (je hebt bijvoorbeeld érg veel tandplak), dan kun je beter eerst een bezoek brengen aan de tandarts. De behandeling zal dan beter aanslaan. Als je tanden zijn verkleurd door het veelvuldig gebruiken van antibiotica (dus geen incidenteel gebruik), dan heeft het bleken van je tanden minder effect. De verkleuring komt dan namelijk ook van binnenuit je tand. We kunnen dan natuurlijk nog wel steeds de verkleuring door consumptie weghalen.

Waaruit bestaat jullie bleekgel? Wat zijn de ingrediënten?

Wij maken in onze bleekgel uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten, zoals kokosolie. Wij maken absoluut GEEN gebruik van peroxide of andere chemicaliën. Onze bleekgel is dus geheel veilig voor jou en je tanden. Je kunt onze bleekgel zelfs gewoon doorslikken.

Wil je meer weten over de natuurlijke ingrediënten in onze bleekgel? Vraag dan vóór de behandeling aan de specialiste om de ingrediëntenlijst in te zien. Wil je de ingrediëntenlijst graag vooraf thuis bekijken? Mail dan naar service@hellowhite.nl en wij sturen je de ingrediëntenlijst toe.

Moet ik vooraf mijn tandarts raadplegen?

Nee, dit is niet nodig. Doordat onze behandeling 100% veilig is en wij uitsluitend op basis van natuurproducten werken (zonder peroxide), worden je tanden niet aangetast.

Welk eten/drinken veroorzaakt verkleuringen op mijn tanden?

Eigenlijk kun je zeggen dat alles wat je liever niet op een wit t-shirt morst, omdat het er moeilijk uit zal gaan in de was, verkleuring veroorzaakt op je tanden. Denk aan koffie, thee, pastasaus, rode wijn, etc. Ook koolzuurhoudende dranken en zuur voedsel (zoals kiwi’s) kunnen ervoor zorgen dat je tanden verkleuren. Roken is de grootste ‘vervuiler’.

Kleuren mijn kronen/facings/vullingen/bruggen mee?

Dat is afhankelijk van het materiaal. Ook op kronen etc. komt een gele aanslag na verloop van tijd. Deze aanslag wordt met het bleken verwijderd, maar je kronen worden niet lichter dan ze origineel waren toen ze werden geplaatst. Tijdens het bleken houden we samen met jou je kronen/facings/vullingen/bruggen goed in de gaten.

Hoe weet ik dat mijn gebit bij jullie in goede handen is?

Uiteraard werken wij uitsluitend met volledig gecertificeerde specialistes, die bovendien allemaal goed zijn opgeleid. Dat wij voordeligere behandelingen aanbieden dan andere praktijken, wil absoluut niet zeggen dat wij minder investeren in de kennis en opleiding van onze specialistes. Je mag onze certificaten natuurlijk te allen tijde inzien. Bij HelloWhite heb je dan ook de garantie dat je gebit in goede handen is. Wel zo prettig natuurlijk! Bekijk ook zeker onze recensies of onze reviews op Facebook.

Kan/moet ik de behandeling herhalen?

Doordat we uitsluitend werken met natuurlijke producten, kun je de behandeling zo vaak als je wilt herhalen. Peroxidevrij tanden bleken is namelijk niet schadelijk voor je tanden, dus er zit ook geen limiet aan. Voor optimaal witte tanden adviseren wij je de behandeling eens per half jaar te herhalen (de ‘Refresh Your Smile’ behandeling volstaat dan). Wanneer en hoe vaak je de behandeling het beste kan herhalen, is onder meer afhankelijk van je eet-/drink-/rookgedrag. Wij kunnen je hier altijd over adviseren.

Wat als mijn tanden niet lichter worden door het bleken?

Voor en na de behandeling meten we samen met jou welke kleurtint je tanden hebben. Zo kun je zien hoeveel tinten je vooruit bent gegaan. Als je tanden geen enkele tint lichter zijn geworden (zeer onwaarschijnlijk), dan krijg je van ons dezelfde behandeling gratis. Dat is onze Witgarantie.

Ik ben zwanger, kan ik mijn tanden laten bleken?

Ja, voor zover bekend is dat geen probleem. Je kunt natuurlijk altijd van tevoren je arts raadplegen.

Wat is de minimumleeftijd?

Omdat peroxidevrij tanden bleken geheel veilig is voor je gebit, hanteren wij geen minimumleeftijd. Indien je echter jonger bent dan 16 jaar, vragen wij wel om (schriftelijke) toestemming van je ouders.

Kan ik mijn tanden bleken als ik een gouden tand heb?

Ja, dat is geen probleem.

Wat als ik te laat kom?

We vragen je een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. Zo hebben wij de tijd om een intakegesprek met je te houden. Dreig je te laat te komen? Laat het ons dan even weten op 070-2500645 (of bel direct naar de door jou gekozen vestiging).

Moet ik mijn behandeling voorbereiden?

Probeer je bezoek aan onze praktijk op dezelfde manier voor te bereiden als een tandartsbezoek: door een goede mondhygiëne zal onze behandeling beter aanslaan en is het bovendien voor ons prettiger werken. In de bevestigingsmail krijg je hierover meer informatie.

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?

Neem dan contact met ons op via 070-2500645 of service@hellowhite.nl. Je kunt ook het contactformulier gebruiken.